Placinta cu spanac si ciuperci

Placinta cu spanac si ciuperci, o placinta plina de vitamine, pe care o puteti pregati si in zilele de post. Placinta cu spanac si ciuperci este o placinta usoara si gustoasa. Aceasta placinta este simplu de facut, dar este savuroasa. Puteti imbunatati placinta cu spanac si ciuperci presarand cascaval deasupra in timp ce se coace.

Ingrediente :

Pentru foile de placinta:
-500 g de faina
-15 linguri de apa
-15 linguri de ulei
-sare

Pentru umplutura:
-500 g spanac congelat sau 800g spanac proaspat
-o cutie de ciuperci
-1 morcov
-o ceapa de marime medie
-3 oua
-sare, piper dupa gust

Mod de preparare :

Cum preparam foile de placinta: Se amesteca faina cu apa si uleiul si se face o coca consistenta, apoi se imparte in doua jumatati egale. Daca doriti sa economisiti timp puteti folosi foi de placinte din comert.

Intr-o tigaie cu ulei se caleste ceapa, apoi se adauga spanacul congelat, morcovul si ciupercile taiate felii si se adauga sare dupa gust. (Daca aveti spanac proaspat, mai intai il fierbeti 7 min intr-un vas cu apa, il lasati sa se scurga si il tocati)

Intr-un vas se sparg 3 oua, peste care se adauga compozitia de legume calite din tigaie, sarea, piperul si se amesteca bine.

Intindeti o foaie de placinta, puneti umplutura intr-un strat uniform, apoi acoperiti cu a doua foaie de placinta.

Placinta se coace in cuptor timp de 35 de minute, la temperatura de 200 C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu