Bucataria italiana celebra pentru preparatele ei ne incanta cu sosurile ei, printre cele mai celebre fiind acest sos gorgonzola. Pentru prepararea de sos gorgonzola avem nevoie de gorgonzola si de putina atentie si de aceea prepararea lui se face la foc mic, pentru a evita inegrirea untului si lipirea de tigaie a branzei. Putem servi sos gorgonzola la paste sau preparate de legume si carne.
Ingrediente :
100 g branza gorgonzola; 100 g smantana; 20 g unt; sare si piper dupa gust
Cum se face sosul gorgonzola :
Se taie cubulete gorgonmzola;
Intr-o tigaie la foc mic se topeste untul, se adauga gorgonzola, se amesteca si se subtiaza cu smantana;
Se adauga sarea si piperul, se serveste turnat pe preparat sau pus in sosiera.
Ingrediente :
100 g branza gorgonzola; 100 g smantana; 20 g unt; sare si piper dupa gust
Cum se face sosul gorgonzola :
Se taie cubulete gorgonmzola;
Intr-o tigaie la foc mic se topeste untul, se adauga gorgonzola, se amesteca si se subtiaza cu smantana;
Se adauga sarea si piperul, se serveste turnat pe preparat sau pus in sosiera.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu