Ingrediente:
2-3 fileuri/453g cod negru
Pt. Marinata:
1/4 cana sake(vin de orez 20% alcool)
1/4 cana mirin(vin de orez 14% alcool)
4 Linguri pasta miso alba
3 Linguri zahar
Mod de preparare :
-Amesteci ingredientele pt marinat intr-un vas cu capac,lasi deoparte.
-Usuci fileurile cu un prosop hartie si le pui in vasul cu marinata.Pui capacul si le lasi la frigider peste noapte/24 ore.
-Preancalzesti cuptorul la 200*C.
-Preancalzesti gratarul (de interior) in acelasi timp.
-Stergi usor cu degetele excesul de marinata,dar nu-l spali.Pui pestele pe gratar si-l lasi pana se face usor brun pe ambele fete.
-Transferi pestele in cuptor si-l coci 10-15 min.
-Adaugi cateva picaturi de marinata pe farfurie si-l servesti cald.
Nota bucatarului:
1.Poti inlocui codul cu biban de mare/somon/orice fel de peste.
2.Exista diferite tipuri de Miso(rosu,maro,alb,etc).Folosesti Miso alb.
2-3 fileuri/453g cod negru
Pt. Marinata:
1/4 cana sake(vin de orez 20% alcool)
1/4 cana mirin(vin de orez 14% alcool)
4 Linguri pasta miso alba
3 Linguri zahar
Mod de preparare :
-Amesteci ingredientele pt marinat intr-un vas cu capac,lasi deoparte.
-Usuci fileurile cu un prosop hartie si le pui in vasul cu marinata.Pui capacul si le lasi la frigider peste noapte/24 ore.
-Preancalzesti cuptorul la 200*C.
-Preancalzesti gratarul (de interior) in acelasi timp.
-Stergi usor cu degetele excesul de marinata,dar nu-l spali.Pui pestele pe gratar si-l lasi pana se face usor brun pe ambele fete.
-Transferi pestele in cuptor si-l coci 10-15 min.
-Adaugi cateva picaturi de marinata pe farfurie si-l servesti cald.
Nota bucatarului:
1.Poti inlocui codul cu biban de mare/somon/orice fel de peste.
2.Exista diferite tipuri de Miso(rosu,maro,alb,etc).Folosesti Miso alb.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu