-1 ceasca mare de cafea plina ochi ulei de masline sau susan ( preferabil )
-2 cesti gris
-3 cesti de zahar
-4 cesti de apa
-coaja de la o portocala
-o mana de stafide albe
Mod de preparare :
Se face dupa regula 1-2-3-4 si aceeasi ceasca mare de cafea se foloseste pentru a masura toate ingredientele.
Intr-o cratita pun 3 cesti de zahar cu 4 cesti de apa si cu coaja de portocala si se fac sirop, se lasa pe for dupa ce incepe sa fiarba 3 minute.
Separat se amesteca grisul cu uleiul pe foc pana cand grisul isi schimba culoarea. Trebuie facut la foc mediu si amestecat in continuu. Cand grisul si-a schimbat culoarea spre auriu- caramel, se adauga incet siropul fierbinte si se amesteca in continuu pana se inglobeaza tot siropul. Se adauga stafidele si se toarna intr-o forma.
Mentiuni:
Din forma se rastoarna pe un platou ( arata ca un tortulet) si se presara cu scortisoara pe deasupra.
-2 cesti gris
-3 cesti de zahar
-4 cesti de apa
-coaja de la o portocala
-o mana de stafide albe
Mod de preparare :
Se face dupa regula 1-2-3-4 si aceeasi ceasca mare de cafea se foloseste pentru a masura toate ingredientele.
Intr-o cratita pun 3 cesti de zahar cu 4 cesti de apa si cu coaja de portocala si se fac sirop, se lasa pe for dupa ce incepe sa fiarba 3 minute.
Separat se amesteca grisul cu uleiul pe foc pana cand grisul isi schimba culoarea. Trebuie facut la foc mediu si amestecat in continuu. Cand grisul si-a schimbat culoarea spre auriu- caramel, se adauga incet siropul fierbinte si se amesteca in continuu pana se inglobeaza tot siropul. Se adauga stafidele si se toarna intr-o forma.
Mentiuni:
Din forma se rastoarna pe un platou ( arata ca un tortulet) si se presara cu scortisoara pe deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu