Compot de portocale si afine

Ingrediente: (Portii: 2 cani.)
-3/4 cana apa
-3/4 cana zahar
-1 portocala mare, desfacuta in sferturi pe lungime si apoi in felii foarte subtiri (nu se curata de coaja)
-1/4 cana afine proaspete sau inghetate, feliate subtire
-1 lingura lichior de portocale

Mod de preparare:
Apa si zaharul se aduc in punct de fierbere pe foc moderat, amestecand continuu pana se dizolva zaharul. Se adauga portocala si se fierbe la foc mic aproximativ 25-30 minute, fara capac, amestecand ocazional, pana coaja de portocala devine transparenta, iar siropul a scazut la 2/3 de cana.
Se toarna intr-un vas rezistent la temperaturi mari se se lasa sa se raceasca. Dupa aceea se adauga afinele si lichiorul, se acopera si se pune la rece pentru o ora, pana se intareste.

Nota : Compotul se poate tine la rece chiar si 4 zile.


Daca esti la prima vizita pe aici, iti recomand sa te abonezi la cele mai noi articole prin E-mail.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu