Cum scapam de socul somajului ?

Un termen din ce in ce mai apasator in vremurile astea. Desi cautati solutii de cele mai multe ori este greu sa le gasiti, mai ales gasirea locului de munca corespunzator pentru a-ti asigura un minim confor financiar.

Socul somajului este o senzatie si trebuie tratata ca atare. Trebuie sa ganditi pozitiv si sa priviti jumatatea plina a paharului. Stabiliti-va foarte clar obligatiile financiare (credite, facturi, rate, alte cheltuieli lunare obligatorii), apoi diminuarea cheltuielilor (acolo unde se poate) si incercarea de negociere ale unora dintre ele (amanarea prin inghetare a creditelor).

Bineinteles este tot un sfat financiar pe care probabil il stiati, insa pe plan psihologic are rolul de a va mobiliza, de a va concentra atentia pe aspectele constructive si nu lasa loc de depresii sau alte afectiuni negative.

Apelati la orice fel de ajutor, inclusiv cel ajutorul de somaj dat de stat.

In piramida lui H. Selye a situatiilor stresante, pierderea job-ului se afla spre varful piramidei si este considerata egala ca intensitate cu pierderea partenerului sau cea a statutului social."

Important e sa ramaneti in picioare, gaditi pozitiv, relaxativa nervii si incercati sa depasiti in primul rand psihic criza si apoi cu siguranta veti reusi si financiar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu