Legenda Sfantului Valentin. Originea zilei de Sf.Valentin - Valentine's Day

Adu-ţi aminte de Valentin al tău !

A existat un un imparat roman care se numea Claudiu al II-lea. Era un luptător indarjit si a participat la multe războaie. Desi a avut o armata foarte puternica majoritatea barbatilor lui nu au vrut sa mearga in lupta. Imparatul s-a gandit ca barbatii vroiau sa stea acasa cu sotiile si copiii lor in loc sa se lupte pentru el.

Solutia a fost ca niciunul dintre soldatii din Roma sa nu se mai poata casatori. Imparatul s-a gandit ca aceasta lege ii va face pe barbati sa mearga la razboi şi sa lupte ca nişte adevăraţi soldaţi.

Valentin, care era un preot, nu a fost de acord cu decizia imparatului, credea ca oamenii trebuiau sa se casatoreasca. Astfel el a casatorit in secret cupluri. Facea cununiile in locuri secrete, deci imparatul nu-l putea găsi.

Insa Valentin a fost prins, arestat si adus in fata împăratului. Lui Claudiu i-a placut de Valentin si a crezut ca este un om tanar şi inţelept. L-a încurajat să renunţe la creştinism şi sa devina un soldat roman insa acesta a refuzat. A fost întemniţat şi condamnat la moarte. Pana în ziua execuţiei, el a trimis scrisori de adio catre prietenii sai şi le-a semnat scriind "Adu-ţi aminte de Valentin al tău."

Valentin a fost probabil ucis pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Totuşi este necunoscuta data datorita faptului ca nu se ştie daca legenda este adevarata dar este oricum o poveste frumoasa. Nu exista dovezi pentru a arata daca aceasta poveste este adevarata sau nu dar oricum ziua de Sfântul Valentin este celebrata în onoarea sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu