Supa de legume pentru bebelusi

Ingrediente: 450 ml apa; 100 g morcov; 25 g telina; o radacina patrunjel; 50 g cartofi; cateva frunze de patrunjel; gris; ulei (unt); sare

Cum se face supa de legume pentru bebelus :
Zarzavaturile curatate, spalate si taiate marunt, se pun in apa rece si se fierb cca.60 min, intr-un vas acoperit.
Cand zarzavaturile sunt bine inmuiate (se zdrobesc usor cu furculita), supa se strecoara. Amestecul astfel obtinut se pune din nou la fiert, se adauga grisul "in ploaie" si se fierbe inca 10-15 minute.

La ultima fierbere adaugati uleiul (untul), dupa care lasati-l sa clocoteasca 2-3 minute, iar la sfarsit puneti un varf de cutit (1 g) de sare. La inceput, pana cand copilul se obisnuieste cu supa, se poate adauga si o lingurita (5 g) de zahar la 100 ml supa, scazand apoi treptat cantitatea de zahar, sau lapte (cam o treime fata de cantitatea de supa) care si el va fi eliminat treptat. Grisul poate fi inlocuit cu pesmet sau faina de orez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu