1 kg cartofi mici
4 catei de usturoi
4 linguri de sare
4 lingui de ulei
250 g masline
100 ml vin (alb)
1 lingurita rosmarin
sare
piper
Mod de preparare :
Cartofii se curata si se usuca. Daca sunt mari se taie in 2-4 bucati. Se curata usturoiul si se piseaza. Uleiul se incinge intr-o cratita, se pun cartofii si se prajesc pana se rumenesc usor.
Se intorc pe toate partile, se adauga usturoiul si rosmarinul maruntit si se toarna vinul. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba in abur la foc mic, 15 minute, amestecand din cand in cand.
Maslinele, daca sunt foarte sarate, se desareaza. Li se indeparteaza samburii.
Adaugati maslinele la cartofi si mai lasati sa fiarba 15 minute, fara capac, amestecand mai des, pentru ca vinul sa se evapore si cartofii sa devian aurii.
Se adauga sare si piper dupa gust.
Se intorc pe toate partile, se adauga usturoiul si rosmarinul maruntit si se toarna vinul. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba in abur la foc mic, 15 minute, amestecand din cand in cand.
Maslinele, daca sunt foarte sarate, se desareaza. Li se indeparteaza samburii.
Adaugati maslinele la cartofi si mai lasati sa fiarba 15 minute, fara capac, amestecand mai des, pentru ca vinul sa se evapore si cartofii sa devian aurii.
Se adauga sare si piper dupa gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu