Ingrediente :
1 kg ciuperci
3 sferturi de cana faina
3 sferturi de pahar de ulei
Piper
Marar
Sare
Patrunjel
Mod de preparare :
Ciupercile se spala, se curata si se taie marunt.
Se pun la fiert in apa cu sare.
Pe ochiul mic de la aragaz, acoperit cu o tabla, se face un sos alb din ulei, faina si zeama de la ciuperci.
Mai intai se pune faina, apoi zeama, si , la sfarsit, uleiul. Se toarna sosul peste ciuperci. Se adauga sare si piper.
Se lasa sa dea impreuna cateva clocote.
Se amesteca in continu, ca sa nu se prinda de fundul vasului. Cand este gata, se adauga marar pe deasupra si se serveste cat mai calda cu mamaliga.
1 kg ciuperci
3 sferturi de cana faina
3 sferturi de pahar de ulei
Piper
Marar
Sare
Patrunjel
Mod de preparare :
Ciupercile se spala, se curata si se taie marunt.
Se pun la fiert in apa cu sare.
Pe ochiul mic de la aragaz, acoperit cu o tabla, se face un sos alb din ulei, faina si zeama de la ciuperci.
Mai intai se pune faina, apoi zeama, si , la sfarsit, uleiul. Se toarna sosul peste ciuperci. Se adauga sare si piper.
Se lasa sa dea impreuna cateva clocote.
Se amesteca in continu, ca sa nu se prinda de fundul vasului. Cand este gata, se adauga marar pe deasupra si se serveste cat mai calda cu mamaliga.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu