Ciuperci cu masline

Ingrediente :
500 g ciuperci
2-3 cepe
1 lingurita d efaina
100 ml de vin alb
250 ml supa sau apa
2 foi dafin
10 boabe de piper
½ - 1 lamaie
150 – 200 g masline
400 ml suc de rosii sau 500 g de rosii
Sare
Piper
150 ml ulei
1 legatura patrunjel verde sau marar

Mod de preparare :
Ciupercile se curata si se spala, se stropesc cu putina zeama de lamaie.
Maslinele se desareaza in apa rece sau, daca sunt foarte sarate, se oparasc.
Se taie ceapa marunt si se inabusa in ulei 1 minut, apoi se pune putina apa (sau supa). Se adauga faina, se stinge cu apa sau supa si se pun in sos ciupercile taiate felii (optional, prazul taiat felii mici) si maslinele. Se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand ciupercile sunt fierte, iar zeama a scazut.
Se toarna suc de rosii, vin, se adauga piper si dafin, si se aseaza deasupra felii de lamaie curatate de coaja.
Se baga la cuptor, pentru gratinare. Inainte de a se servi, se presara patrunjel verde marunt taiat. Se pot servi reci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu