Tort de ciocolata si capsune

Ingrediente (12 portii):

• 6 oua • 180 g zahar • 1 pachet zahar vanilinat • 80 g faina • 60 g amidon • 1 lingurita praf de copt • 60 g cacao.

In plus:
• 600 g capsune mici • 200 ml frisca • 3 pachete intaritor pentru frisca • 500 g branza dulce de vaci • 70 g zahar • cativa fulgi de ciocolata

Preparare:

1. Incingeti cuptorul la 175ºC. Separati ouale. Bateti galbenusurile cu 90 g zahar si zaharul vanilinat. Bateti albusurile cu zaharul ramas si incorporati-le in amestecul cu galbenusuri. Cerneti faina, amidonul, praful de copt si de cacao si incorporati-le in amestecul cu oua. Rasturnati totul intr-o forma de sufleu (Ø 26 cm) si coaceti 30-35 de minute. In cele din urma scoateti blatul rezultat din cuptor si lasati-l sa se raceasca minimum 2 ore.


2. Taiati blatul in trei parti pe orizontala. Inchideti partea de jos intr-un inel de tort. Pregatiti capsunele si taiati jumatate din ele marunt. Bateti frisca si 1 pachet de intaritor. Amestecati branza de vaci cu zaharul, adaugati restul intaritorului si incorporati si frisca. Puneti deoparte 1/3 din crema si amestecati-o cu fulgii de ciocolata. Amestecati fructele taiate marunt cu restul cremei.


3. Intindeti crema de cap sune peste blatul inchis in inel, apoi asezati si al doilea blat, intindeti din nou crema de capsune, asezati si al treilea blat, iar la final acoperiti-l cu crema cu fulgi de ciocolata. Ornati cu restul capsunelor. Lasati tortul 1 ora la rece, apoi serviti-l.

Un comentariu: