Pentru italieni sos pesto inseamna neaparat sosul de baza, care se serveste la paste. In acelasi timp acest sos pesto este considerat unul din cele mai ivechi sosuri pe baza de ulei de masline. La originea lui se afla un sos preparat din usturoi si un condiment (numit garum) obtinut din plante aromatice.
In prezent, reteta clasica de sos pesto contine: frunze de busuioc, usturoi, alune, ulei de masline si branza Parmigiano Reggiano. Regiunea Liguria, din Italia, a devenit faimoasa pentru metoda in care se pregateste acest sos. Frunzele de busuioc nu trebuie sa aiba mai mult de 2 luni, se macina manual, printr-o metoda care sa le intensifice parfumul.
Preparat dupa aceasta reteta cu siguranta acest sos pesto va face adevarate minuni pentru papilele dumneavoastra gustative.
Ingrediente :
5 catei de usturoi; 200 gr parmezan; 3 lamai; 100 gr alune prajite; 100 ml ulei de masline; 200 gr busuioc macinat; piper dupa gust; sare dupa gust
Cum se face sosul pesto :
Se zdrobesc cateii de usturoi, se storc lamaile, se rade parmezanul si se taie marunt alunele;
Se amesteca intr-un blender uleiul de masline, usturoiul, busuiocul, alunele, zeama de lamaie, pana se obtune o pasta omogena;
La sfarsit se adauga pe deasupra parmezanul si sarea, piperul dupa gust. Acest sos verde si puternic aromat se poate conserva la frigider pana la doua saptamani.
In prezent, reteta clasica de sos pesto contine: frunze de busuioc, usturoi, alune, ulei de masline si branza Parmigiano Reggiano. Regiunea Liguria, din Italia, a devenit faimoasa pentru metoda in care se pregateste acest sos. Frunzele de busuioc nu trebuie sa aiba mai mult de 2 luni, se macina manual, printr-o metoda care sa le intensifice parfumul.
Preparat dupa aceasta reteta cu siguranta acest sos pesto va face adevarate minuni pentru papilele dumneavoastra gustative.
Ingrediente :
5 catei de usturoi; 200 gr parmezan; 3 lamai; 100 gr alune prajite; 100 ml ulei de masline; 200 gr busuioc macinat; piper dupa gust; sare dupa gust
Cum se face sosul pesto :
Se zdrobesc cateii de usturoi, se storc lamaile, se rade parmezanul si se taie marunt alunele;
Se amesteca intr-un blender uleiul de masline, usturoiul, busuiocul, alunele, zeama de lamaie, pana se obtune o pasta omogena;
La sfarsit se adauga pe deasupra parmezanul si sarea, piperul dupa gust. Acest sos verde si puternic aromat se poate conserva la frigider pana la doua saptamani.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu