Parmezanul ras este o completare excelenta ca gust si estetica pentru paste, pizze, salate, diferite garnituri. Mai mult din parmezan se prepara un excelent sos de parmezan. Practic daca avem imaginatie putem adauga parmezan in orice sos alb cald, si vom obtine sos de parmezan delicios. Acest sos de parmezan se foloseste la budinci, sufleuri si la diferite umpluturi care se gratineaza.
Ingrediente :
50 gr unt; 60 gr faina; 300 ml lapte sau apa; 100 gr parmezan ras; 2-3 galbenusuri; sare dupa gust
Cum se face sosul parmezan :
Se topeste untul, se adauga faina, se amesteca pe foc pana capata o culoare aurie, se stinge cu lapte si se lasa sa fiarba 5-6 minute;
Se ia vasul de pe foc, se adauga galbenusurile si se amesteca bine;
Se adauga parmezanul si se amesteca bine pt a ingloba branza in sos, se adauga sare dupa gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu