Dietetic : ochiuri romanesti

Ouale pot fi preparate intr-o multime de feluri. Din multitudinea de retete existente, astazi vreau sa va prezint o modalitate de a pregati ouale direct in apa. Este o reteta perfecta pentru micul dejun, dar si dietetica datorita modului de gatire - doar in apa cu putin otet!



















Ai nevoie de oua: unul, doua, trei sau cate vrei tu, depinde si cate persoane sunt la masa. Pentru mine, unul a fost de ajuns!


1. Se pune apa la fiert intr-o oala potrivita. Apa trebuie sa treaca de jumatatea oalei. Se adauga in apa o lingura de otet. Otetul are rolul de a inghega albusul si a nu-l lasa sa se imprastie in apa fierbinte.

2. Cand apa fierbe se adauga oul. Se lasa cinci-zece minute in functie de cat de tare sau de moale vrei sa fie galbenusul.

3. Se serveste cu sare, condimente si putin unt deasupra! Sau cu rosii, ardei gras, cascaval, branza etc. (o multime de alte bunatati tocmai bune pentru micul dejun!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu