Dulceata de capsuni si zmeura

Pastreaza darul anotimpurilor, prin aceasta combinatie fericita de fructe delicioase si aromate care ne vor rasfata printr-o dulceata de capsuni si zmeura plina de culoare si parfum. Dulceata de capsuni si zmeura pune in evidenta atat gustul si culoarea capsunilor dar si al zmeurei. Cele doua fructe atat de pretuite se vor completa fericit in dulceata de capsini si zmeura, iar ardeiul va iuti in timp dulceata.


Ingrediente :
750 g capsuni
250 g zmeura
1 kg zahar
1 ardei mic, rosu, iute
1 plic gelfix Clasic Dr. Oetker Mod de preparare :
Se spala capsunile, se zvanta, se taie marunt si se cantaresc;

Se spala zmeura, se curata, se cantaresc;

Ardeiul se curata de seminte si se taie marunt;

Se amesteca intr-o oala fructele si ardeiul, se toarna continutul plicului de Gelfix, amestecat in prealabil cu 2 linguri de zahar si dat in fiert;

Se adauga restul de zahar, se lasa la clocotit cel putin 3 minute amestecand incontinuu, dupa care se ia de pe foc;

Se toarna imediat in borcanele deja pregatite, se infileteaza capacele, borcanele se rastoarna si se lasa aproximativ 5 minute asezate pe capac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu