Ingrediente :
750 g capsuni
250 g zmeura
1 kg zahar
1 ardei mic, rosu, iute
1 plic gelfix Clasic Dr. Oetker Mod de preparare :
Se spala capsunile, se zvanta, se taie marunt si se cantaresc;
Se spala zmeura, se curata, se cantaresc;
Ardeiul se curata de seminte si se taie marunt;
Se amesteca intr-o oala fructele si ardeiul, se toarna continutul plicului de Gelfix, amestecat in prealabil cu 2 linguri de zahar si dat in fiert;
Se adauga restul de zahar, se lasa la clocotit cel putin 3 minute amestecand incontinuu, dupa care se ia de pe foc;
Se toarna imediat in borcanele deja pregatite, se infileteaza capacele, borcanele se rastoarna si se lasa aproximativ 5 minute asezate pe capac.
750 g capsuni
250 g zmeura
1 kg zahar
1 ardei mic, rosu, iute
1 plic gelfix Clasic Dr. Oetker Mod de preparare :
Se spala capsunile, se zvanta, se taie marunt si se cantaresc;
Se spala zmeura, se curata, se cantaresc;
Ardeiul se curata de seminte si se taie marunt;
Se amesteca intr-o oala fructele si ardeiul, se toarna continutul plicului de Gelfix, amestecat in prealabil cu 2 linguri de zahar si dat in fiert;
Se adauga restul de zahar, se lasa la clocotit cel putin 3 minute amestecand incontinuu, dupa care se ia de pe foc;
Se toarna imediat in borcanele deja pregatite, se infileteaza capacele, borcanele se rastoarna si se lasa aproximativ 5 minute asezate pe capac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu