Dulceata de afine

Vara, darurile padurii sunt atat de bune incat incercam sa le pastram si dupa ce vara-toamna a trecut si atunci facem gemuri, dulceturi, compoturi ...., de aceea va oferim o reteta usoara si la indemana de dulceata de afine. Conditia principala la prepararea de dulceata de afine este sa gasim neaparat afine proaspete. Aceasta dulceata de afine merita tot efortul pentru ca este aproape la fel de bune ca si afinele proaspete.

Ingrediente :
1 kg zahar
1 farfurie adanca cu varf de afine
1 baton de vanilie
1 lamaie

Mod de preparare :

Se pregateste siropul din zahar, vanilie si 750 ml apa, cand incepe sa se lege, se pun afinele spalate in prealabil si scurse;

Se aduna spuma si cand siropul s-a legat suficient si afinele s-au fiert, se adauga zeama de lamaie, se mai lasa 1 minut sa fiarba, se aduna din nou, cu multa grija spuma, invartindu-se in cratita rotund. Se lasa sa se raceasca si apoi se pune in borcane si se leaga.

Atentie : Aceasta dulceata de top este excelenta pentru micul dejun, ingredient pentru retete de prajituri, de torturi, sosuri pentru fripturi, etc ....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu