Fructele de padure, pline de vitamine si minerale pot fi conservate in multe feluri, dar dulceata este unul din cele mai preferate si mai savuroase moduri. Va recomandam reteta de dulceata de coacaze. Reteta aceasta de dulceata este valabila si pentru coacaze rosii si pentru coacaze negre. Gustul acrisor deosebit al coacazelor, culoarea si parfumul lor vor face din dulceata de coacaze una din cele mai savuroase.
Ingrediente :
1 kg zahar
1 pahar mare de coacaze curatate de codite si de samburi
1 baton de vanilie
1 lamaie
Mod de preparare :
Se pregateste siropul din zahar, vanilie si 750 ml apa, cand incepe sa se lege, se pun coacazele spalate, scurse in prealabil;
Se aduna spuma si cand siropul s-a legat suficient si coacazele s-au fiert, se adauga zeama de lamaie, se mai lasa 1 minut sa fiarba, se aduna din nou, cu multa grija spuma, invartindu-se in cratita rotund. Se lasa sa se raceasca si apoi se pune in borcane si se leaga.
Ingrediente :
1 kg zahar
1 pahar mare de coacaze curatate de codite si de samburi
1 baton de vanilie
1 lamaie
Mod de preparare :
Se pregateste siropul din zahar, vanilie si 750 ml apa, cand incepe sa se lege, se pun coacazele spalate, scurse in prealabil;
Se aduna spuma si cand siropul s-a legat suficient si coacazele s-au fiert, se adauga zeama de lamaie, se mai lasa 1 minut sa fiarba, se aduna din nou, cu multa grija spuma, invartindu-se in cratita rotund. Se lasa sa se raceasca si apoi se pune in borcane si se leaga.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu