Gogosi pripite

Ingrediente:
100 g branza de vaci, 100 g cascaval ras, 100 g telemea rasa, 2 oua mari, 50 g faina, marar.

Preparare:
Branzeturile se amesteca bine cu dosul furculitei ca sa se omogenizeze, adaugand ouale intrgi, faina si mararul taiat marunt.Compozitia trebuie sa fie mai consistenta.
Se ia din compozitie cite o ligura cu varf, se ruleaza pe masa sau pe o foaie de nailon presarata cu faina, formand un sul de 2 cm.Acestea se modeleaza in forma de bila si se dau prin faina.
Se pregatesc toate si se asaza la masa.Se toarna 1/2 l untdelemn intr-o cratita de 1 l si se lasa sa se infierbante.In untdelemn se pune o bucatica de aluat, cat un bob de porumb si, cand acesta se ridica la suprafata si se rumeneste, inseamna ca se pot pune gogosile.
Se asaza unele langa altele, neanghesuite deoarece cresc la copt.
Se intorc (cu o andrea subtire), ca sa se rumeneasca frumos de jur imprejur, apoi se scot cu spumiera, sau pe o furculita.
Se servesc fierbinti ca aperitiv.Nu se sfarima la fiert si sunt foarte fragede.Se pot reincalzi pe apa clocotita, sau in cuptor acoperite, timp de 10 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu