Tiramisu

Ingrediente :
300 ml espresso
2 linguri de zahar
esenta de rom (cine vrea)

4 galbenusuri
100 gr zahar
1/2 pahar vin alb dulce (de ex Lacrima lui Ovidiu )
450 gr mascarpone la temperatura camerei
200 gr de frisca batuta

250 gr savoiardi (aproximativ 40 de bucati)
2 lingurite de cacao
















Preparare :

1.Se bat galbenusurile pe o cratita cu apa fierbinte pana devin spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul.
Se adauga vinul.
Se bate crema pana cand apar mici bule la suprafata ei.















2.Se pune la racit pana ajunge la temperatura camerei si se mesteca pentru a nu face cocoloase...















3.Intr-o cratita se bate bine crema mascarpone, se adauga crema de galbenusuri racita, iar la sfarsit se pune frisca batuta si se amesteca usor





























4.Se iau piscoturile savoiardi, se scufunda usor in cafea unul cate unul si se pun intr-o tava de 30*20 cm inaltime 4-5 cm intr-un strat, se distribuie jumatate din crema cu mascarpone, se mai adauga un strat de piscoturi inmuiate in cafea si deasupra restul de crema mascarpone...
















































5.Se presara cacaoa in ploaie deasupra ....
















6.Se pune la frigider min 3 ore ....si cam atat...

aaa....sa nu uitati de ea in frigider...si s-o serviti cu cei iubiti...Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu