Maioneza cu smantana preparata in propria bucatarie este mult mai buna decat maioneza cumparata. Urmati reteta de maioneza de mai jos si veti vedea cat de simplu este sa preparati o maioneza cu smantana delicioasa. Folosind ingredientele recomandate veti obtine cam 400 gr de maioneza. Maioneza o puteti intrebuinta la mancaruri cu carne, peste, oua si pentru a decora alte feluri de mancare.
Ingrediente :
-2 galbenusuri
-200 g ulei
-1/2 lingurita zeama de lamaie
-2 linguri smantana groasa
-sare si piper dupa gust
Mod de preparare :
Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si un praf de sare. Se freaca cu o lingura de lemn sau se bat cu telul pana ce galbenusurile sunt bine amestecate. Apoi se adauga uleiul picatura cu picatura. Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamaie.
Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate adauga si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult, fiindca se poate taia.
Cand sosul maioneza este gata, se adauga smantana. Maioneza se sporeste si in acelasi timp capata un gust fin.
Mentiuni :
Folositi piper alb pentru ca maioneza sa aiba o culoare omogena. Daca folositi in locul otetului, sucul de lamiae, maioneza va fi mult mai alba.
Daca se intampla ca maioneza sa se taie in cursul pregatirii, se pune un galbenus de ou in alt castron, se amesteca cu o lingura de lemn apoi, cu o lingurita, se adauga putin cate putin din maioneza care s-a taiat, pana se amesteca toata.
Una din cauzele pentru care uneori maioneza se taie este intrebuintarea uleiului prea rece. De aceea iarna se recomanda ca uleiul sa fie putin incalzit inainte de intrebuintare. Daca maioneza este reusita, dar prea groasa, se poate subtia cu putina apa.
Daca se intampla ca maioneza sa se taie in cursul pregatirii, se pune un galbenus de ou in alt castron, se amesteca cu o lingura de lemn apoi, cu o lingurita, se adauga putin cate putin din maioneza care s-a taiat, pana se amesteca toata.
Una din cauzele pentru care uneori maioneza se taie este intrebuintarea uleiului prea rece. De aceea iarna se recomanda ca uleiul sa fie putin incalzit inainte de intrebuintare. Daca maioneza este reusita, dar prea groasa, se poate subtia cu putina apa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu