Italienii au un adevarat talent de a prepara sosuri speciale pentru paste, asa cum este si acest sos de spaghete condimentat. Preparat in spiritul traditiei culinare italienesti acest sos de spaghete condimentat este de-a dreptul savuros. Rezultatul unui cocktail de mirodenii si ingrediente apetisante si gustoase acest sos de spaghete condimentat va completa fericit orice fel de paste preparate italieneste.
Ingrediente :
-2 linguri ulei de masline
-3-4 catei usturoi
-1 cutie ciuperci
-7-10 masline verzi
-750 g de carne vita tocata foarte fin
-dafin, busuioc sau oregano, rosmarin
-sare si piper dupa gust
-1 lingurita zahar
-3 linguri de bulion
-350-500 g suc de rosii
-75 g unt
-1 ou crud
-1 pachet spaghete
Mod de preparare :
Se pune uleiul de masline intr-o cratita si se incinge, cand este incins bine, se pun cateii de usturoi, pisati in prealabil, in uleiul incins si se lasa sa se aureasca un pic uleiul. In acest fel,
uleiul va capata un puternic miros de usturoi si va pierde mirosul puternic de masline;
Dupa circa 3-5 minute, se pune, impreuna cu uleiul si usturoiul, carnea de vita tocata, se adauga sarea, piperul si 1 foaie de dafin, busuioc proaspat tocat sau uscat, oregano si foarte putin rosmarin, deoarece are o aroma foarte puternica. Se amesteca in continuu cu lingura de lemn, astfel incat carnea sa se rumeneasca bine
aproximativ 15 minute;
Se pun ciupercile tocate nu foarte marunt si maslinele, taiate felii. Se
amesteca 10 minute, apoi se incorporeaza bulionul si sucul de rosii;
Se adauga si zaharul, se amesteca pana se incorporeaza sucul de rosii si zaharul, se da focul incet, apoi se acopera cratita cu capacul si se lasa sa scada 30 de minute;
Separat, se fierb spaghetele cu untul. Dupa ce au fiert, se strecoara si apoi se pun intr-un castron. Se sparge un ou crud si se
amesteca bine;
Se asaza spaghetele in forma de cerc pe o farfurie mare, se pune sosul, se
presara parmezan proaspat ras, patrunjel verde tocat foarte fin si se decoreaza cu o frunza de menta.
Ingrediente :
-2 linguri ulei de masline
-3-4 catei usturoi
-1 cutie ciuperci
-7-10 masline verzi
-750 g de carne vita tocata foarte fin
-dafin, busuioc sau oregano, rosmarin
-sare si piper dupa gust
-1 lingurita zahar
-3 linguri de bulion
-350-500 g suc de rosii
-75 g unt
-1 ou crud
-1 pachet spaghete
Mod de preparare :
Se pune uleiul de masline intr-o cratita si se incinge, cand este incins bine, se pun cateii de usturoi, pisati in prealabil, in uleiul incins si se lasa sa se aureasca un pic uleiul. In acest fel,
uleiul va capata un puternic miros de usturoi si va pierde mirosul puternic de masline;
Dupa circa 3-5 minute, se pune, impreuna cu uleiul si usturoiul, carnea de vita tocata, se adauga sarea, piperul si 1 foaie de dafin, busuioc proaspat tocat sau uscat, oregano si foarte putin rosmarin, deoarece are o aroma foarte puternica. Se amesteca in continuu cu lingura de lemn, astfel incat carnea sa se rumeneasca bine
aproximativ 15 minute;
Se pun ciupercile tocate nu foarte marunt si maslinele, taiate felii. Se
amesteca 10 minute, apoi se incorporeaza bulionul si sucul de rosii;
Se adauga si zaharul, se amesteca pana se incorporeaza sucul de rosii si zaharul, se da focul incet, apoi se acopera cratita cu capacul si se lasa sa scada 30 de minute;
Separat, se fierb spaghetele cu untul. Dupa ce au fiert, se strecoara si apoi se pun intr-un castron. Se sparge un ou crud si se
amesteca bine;
Se asaza spaghetele in forma de cerc pe o farfurie mare, se pune sosul, se
presara parmezan proaspat ras, patrunjel verde tocat foarte fin si se decoreaza cu o frunza de menta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu