Pentru blat:
• 3 oua • 150 g zahar • 1 pachet zahar vanilinat • 100 g faina • 50 g amidon • 2 lingurite praf de copt.
Pentru glazura:
• 150 g glazura amaruie • 1 lingurita unt. Pentru umplutura: • 5 foite gelatina • 250 g fructe de padure amestecate • 200 g crema de branza • 1 lingura suc de lamaie • 50 g zahar • 400 ml frisca • 1 pachet intaritor pentru frisca • 50 g fulgi de ciocolata.
Pentru ornament:
• 200 ml frisca • 1 pachet zahar vanilinat • 1 pachet intaritor pentru frisca • 50 g fulgi de ciocolata • 150 g fructe de padure
Preparare:
1. Incingeti cuptorul la 180ºC. Bateti ouale si 2 linguri de apa fierbinte si turnati in ploaie zaharul si zaharul vanilinat. Cerneti faina, amidonul si praful de copt si incorporati-le in spuma de oua. Turnati a mestecul rezultat intr-o forma de sufleu (ø 26 cm) tapetata in prealabil cu hartie pentru copt. Coaceti 20–25 minute. Lasati blatul sa se raceasca si taiati-l orizontal. Topiti glazura cu untul, ungeti cu aceasta suprafetele sectionate si fundul blatului si lasati sa se intareasca.
2. Inmuiati gelatina. Sortati fructele. Pastrati cateva pentru decor. Restul, pasati-le. Amestecati piureul rezultat cu sucul, crema de branza si zaharul. Dizolvati gelatina, incorporati-o in amestecul de mai sus si lasati-l sa se raceasca. Bateti frisca si intaritorul de frisca. Incorporati fulgii de ciocolata imediat ce crema incepe sa se inchege.
3. Inchideti un blat intr-un inel pentru tort. Intindeti crema, apoi acoperiti cu al doilea blat. Lasati tortul 4 ore la rece. 4. Pentru ornament, bateti frisca, intaritorul pentru frisca si zaharul vanilinat. Intindeti apoi peste tort. Ornati cu fulgi de ciocolata si fructe de padure.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu