Sos picant cu verdeturi

Sos picant cu verdeturi avand ca baza sos de maioneza, este conceput de a fi servit ca un sos rece. Sosul picant cu verdeturi este adesea folosit ca un condiment pentru peste si mancaruri de cartofi.

Acest sos picant cu verdeturi este excelent alaturi de mancaruri de peste alb, carne de miel si salata verde.

Ingrediente :
-2 galbenusuri
-1 lingurita mustar
-200 g ulei
-sare
-1/2 lingurita zeama de lamaie sau otet
-frunze de hasmatuchi
-frunze de patrunjel
-ceapa verde

Mod de preparare :
Se amesteca de la inceput mustarul cu galbenusurile intr-un castron, apoi se adauga zeama de lamaie si un praf de sare. Se freaca cu o lingura de lemn sau se bat cu telul pana ce galbenusurile sunt bine amestecate. Apoi se adauga uleiul picatura cu picatura. Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamiae.

Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate adauga si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult, fiindca se poate taia.

Cand maioneza este gata se adauga verdeata taiata toata foarte fin.

Mentiuni :
Daca se intampla ca maioneza sa se taie in cursul pregatirii, se pune un galbenus de ou in alt castron, se amesteca cu o lingura de lemn apoi, cu o lingurita, se adauga putin cate putin din maioneza care s-a taiat, pana se amesteca toata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu