Tort crocant cu mere

Pentru aluat:

• 40 g biscuiti Amaretti 125 g faina• 1 varf de sare • 75 g unt moale • 50 g zahar • 1 plic de zahar vanilinat.

In plus:
• 750 g mere de marime medie • 1 lingura de zahar • 1/2 lingurita de scortisoara macinata • 25 g unt

Preparare:

1. Puneti biscuitii intr-o punga de congelator, treceti peste ei cu facaletul si faramitati-i. Framantati faina, sarea si untul intr- un aluat fraged. Amestecati zaharul, zaharul vanilinat si firimiturile de Amaretti si incorporati- le. Asezati aluatul si presati-l pe fundul unei forme de sufleu (ø 26 cm).


2. Incingeti cuptorul la 200ºC. Curatati merele, taiati-le in patru, indepartati-le semintele si taiati-le felii rotunde, cat mai subtiri. Asezati-le des, una langa alta, pe aluatul pregatit. Amestecati zaharul si scortisoara. Topiti untul, ungeti feliile de mere cu el si presarati-le cu amestecul de zahar si scortisoara. Coaceti prajitura 30-40 minute pe al doilea nivel de jos al cuptorului. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu