Pentru blat:
• 200 g glazura neagra • 2 linguri unt • 100 g miez de nuca macinat • 120 g fulgi de porumb.
Pentru strat si ornare:
• 800 g piersici • 12 foite gelatina • 500 ml lapte gras • 150 g zahar • 600 ml frisca • 1 pachet zahar vanilinat
Preparare:
1. Topiti glazura. Adaugati untul si miezul de nuca. Faramitati fulgii de porumb si adaugati-i in compozitie. Tapetati cu hartie pentru copt o forma de sufleu (Ø 26 cm), turnati amestecul de mai sus in forma si lasati-l la frigider sa se intareasca.
2. Opariti piersicile, indepartati-le pielita si taiati-le corabioare, apoi desprindeti-le de pe sambure. Inmuiati 8 foite de gelatina. Amestecati laptele si 100 g zahar. Dizolvati gelatina si incorporati-o in amestecul de mai sus, apoi lasati-l 20 de minute la rece sa se inchege. Bateti 450 ml frisca si incorporati-o in amestecul cu gelatina cand acesta incepe sa se inchege.
3. Asezati jumatate din cantitatea de piersici pe blatul cu glazura, apoi intindeti crema si lasati tortul 3 ore la frigider.
4. Pentru garnisirea prajiturii, inmuiati 4 foite de gelatina. Bateti bine 150 ml frisca si turnati in ploaie si zaharul vanilinat. Fierbeti piersicile ramase 2 minute, amestecati-le cu 50 g zahar si lasati-le sa se raceasca. Dizolvati gelatina in acest amestec, intindeti-l in mijlocul tortului, spritati frisca bulgarasi de jur-imprejur si presarati fulgi de porumb.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu