Berbecut cu sos de iaurt condimentat

Ingrediente:
-300ml iaurt simplu
-1 lingurita faina de malai cernut prin sita fina (sau faina de orez)
-2-4 catei de usturoi zdrobiti
-1/2 lingurita ghimbir proaspat razuit (sau pudra)
-1 lingurita seminte de chimen putin prajite
-1/2 lingurita nucsoara pudra
-1 lingurita boia dulce (sau iute, cum preferati)
-8 cotlete de berbecut (sau miel)
-25g nuca de cocos rasa
-sare si piper dupa gust
-2 linguri suc de lamaie (verde-limeta)
-coriandru tocat
-orez basmati pentru servit.

Mod de preparare:
Se amesteca iaurtul cu faina de malai, usturoiul, ghimbirul, semintele de chimen, nucsoara si boiaua de ardei. Intr-o tava se pun cotletele de berbecut (sau miel) si se toarna sosul peste ele. Se lasa sa stea la marinat timp de 2 ore. Se indeparteaza sosul de pe cotlete si se transfera intr-o tigaie. Se pune un gratar la incins si se frig cotletele pe ambele parti, la temperatura inalta. In acest timp, sosul se fierbe la foc potrivit timp de 3-4 minute. Se adauga 25g nuca de cocos rasa. Amestecul se mai fierbe inca 1 minut. Asezonati cu sare si piper dupa gust, amestecati si adaugati 2 linguri suc de lamaie si 2 lingurite coriandru tocat. Acest sos se toarna peste cotletele de berbecut. Se serveste cu orez bazmati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu