Sos rece de castraveti cu iaurt

Ingrediente:
-400 ml iaurt natural si dens,
-3 castraveti mai mari,
-1 jumatate de lamaie,
-8 frunze de menta,
-1 lingura ulei de masline
-sare, piper.
Mod de preparare:
-Castravetii se curata de coaja, se spala, se taie in doua, se scoate partea cu seminte, apoi pulpa ramasa se taie bucati.
-Se mixeaza impreuna cu iaurtul, sucul de la jumatatea de lamaie, uleiul, frunzele de menta, sare si putin piper.
-Sosul obtinut se pune intr-o caserola si se da la frigider timp de cateva ore.
-Acest sos usor de preparat, se serveste la masa din castronase mai mici langa felii de paine prajita sau grisine crocante cu seminte de susan.
-Se poate folosi si ca baza pentru sandwichuri sau langa anumite preparate din carne.

Este ideal ca si dressing la salatele de legume sau cu pui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu