Budinca de vin cu afine


Ingrediente:
-200 g zahăr tos
-un ou
-500 ml lapte dulce
-10 g gelatină
-300 g afine
-două pliculeţe cu zahăr vanilinat
-biscuiţi cu susan
-100 ml frişca

Mod de preparare:
Afinele se mixează şi se trec printr-o sită, iar piureul obţinut se ţine la rece. Gelatina se înmoaie cu puţin lapte, apoi se pune pe foc şi se ţine câteva minute, cât să se dizolve, dar fără să fiarbă. Se lasă la răcit.

Restul de lapte se pune la foc împreună cu zahărul tos. Când a fiert, se dă la o parte, se adaugă oul bătut şi piureul de afine. Se pune din nou, pe foc şi se ţine până când se îngroaşă compoziţia, amestecând încontinuu.

Se ia crema de pe foc, se adaugă gelatina, zahărul vanilat, se amestecă şi se lasă la răcit. Se toarnă în forme, se introduce la rece pentru cel puţin 30 de minute, apoi se serveşte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu