Goffre cu afine

Ingrediente:
-200 g unt
-275 ml lapte bătut
-100 ml lapte dulce
-200 g zahăr tos
-3 ouă
-250 g făină
-250 ml frişca
-5 g gelatină
-două linguri de cafea granulată
-100 g afine
-50 g fistic
-jumătate de pliculeţ praf de copt
-sare
-cremă de cafea

Mod de preparare:
Gălbenuşurile se mixează împreună cu laptele bătut, făina, 100 g zahăr tos şi praful de copt pînă rezultă o compoziţie omogenă. Albuşurile se mixează cu puţină sare pînă cînd se îrntăresc şi se pun peste ingredientele mixate.

Se amestecă bine cu o lingură pînă se încorporează, apoi se toarnă compoziţie în aparatul de goffre şi se coc, se scot pe un grătar de bucătărie şi se lasă la răcit.

Gelatina se înmoaie cu apă rece, se topeşte la foc mic şi se lasă să se răcească. Intr-o cană se amestecă cafeaua granulată cu restul de zahăr tos, laptele dulce şi gelatina.

Frişca se mixează pînă se întăreşte, se amestecă bine cu ingredientele din cană apoi se lasă puţin la rece. Se decorează goffrele cu crema de cafea, afine şi fistic tocat.

Afinele se pot introduce şi în aluat, adăugîndu-se la sfîrşit ca să nu se sfărîme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu