Ingrediente: Pentru aluat:
-20 g drojdie
-125 ml lapte
-250 g făină
-40 g zahăr
-sare
-1 gălbenuş
-30 g unt moale
Pentru cremă:
-200 g marţipan
-500 ml lapte
-1 pachet budincă de migdale
-2 linguri zahăr
-3 gălbenuşuri
Pentru topping:
-1,5 kg mere
-4 linguri suc de lămâie
-3 linguri fulgi de migdale
-4 linguri gem de caise
-250 g afine
Mod de preparare:
Dizolvaţi drojdia în laptele călduţ. Amestecaţi-l cu făina, zahărul, un vârf de sare, gălbenuşul şi untul şi frământaţi un aluat. Acoperiţi-l şi lăsaţi-l să crească circa 40 de minute într-un loc cald.
Pentru cremă, radeţi marţipanul. Amestecaţi 100 ml lapte cu budinca de migdale, zahărul şi gălbenuşurile. Daţi restul laptelui în clocot, adăugaţi budinca şi fierbeţi amestecând continuu. Luaţi vasul de pe aragaz, adăugaţi marţipanul ras, amestecaţi şi lăsaţi totul să se răcească.
Curăţaţi merele, îndepărtaţi-le seminţele şi tăiaţi-le felioare. Stropiţi-le cu suc de lămâie. Prăjiţi migdalele într-o tigaie fără adaos de grăsime, întindeţi aluatul pe o tavă unsă cu grăsime şi lăsaţi-i marginile libere, întindeţi crema călduţă de marţipan.
Aşezaţi merele, presaţi-le uşor în cremă şi lăsaţi prăjitura circa 10 minute să crească. Incingeţi cuptorul la 200°C, aşezaţi prăjitura pe al doilea nivel de jos al cuptorului şi coaceţi-o circa. 35 de minute.
Incălziţi gemul şi ungeţi cu el merele. Alegeţi afinele şi presăraţi-le împreună cu migdalele peste prajitura.
-20 g drojdie
-125 ml lapte
-250 g făină
-40 g zahăr
-sare
-1 gălbenuş
-30 g unt moale
Pentru cremă:
-200 g marţipan
-500 ml lapte
-1 pachet budincă de migdale
-2 linguri zahăr
-3 gălbenuşuri
Pentru topping:
-1,5 kg mere
-4 linguri suc de lămâie
-3 linguri fulgi de migdale
-4 linguri gem de caise
-250 g afine
Mod de preparare:
Dizolvaţi drojdia în laptele călduţ. Amestecaţi-l cu făina, zahărul, un vârf de sare, gălbenuşul şi untul şi frământaţi un aluat. Acoperiţi-l şi lăsaţi-l să crească circa 40 de minute într-un loc cald.
Pentru cremă, radeţi marţipanul. Amestecaţi 100 ml lapte cu budinca de migdale, zahărul şi gălbenuşurile. Daţi restul laptelui în clocot, adăugaţi budinca şi fierbeţi amestecând continuu. Luaţi vasul de pe aragaz, adăugaţi marţipanul ras, amestecaţi şi lăsaţi totul să se răcească.
Curăţaţi merele, îndepărtaţi-le seminţele şi tăiaţi-le felioare. Stropiţi-le cu suc de lămâie. Prăjiţi migdalele într-o tigaie fără adaos de grăsime, întindeţi aluatul pe o tavă unsă cu grăsime şi lăsaţi-i marginile libere, întindeţi crema călduţă de marţipan.
Aşezaţi merele, presaţi-le uşor în cremă şi lăsaţi prăjitura circa 10 minute să crească. Incingeţi cuptorul la 200°C, aşezaţi prăjitura pe al doilea nivel de jos al cuptorului şi coaceţi-o circa. 35 de minute.
Incălziţi gemul şi ungeţi cu el merele. Alegeţi afinele şi presăraţi-le împreună cu migdalele peste prajitura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu