Ingrediente: Pentru blat -60 g unt
-400 g făină
-1 pachet drojdie uscată
-100 g zahăr
-1 vârf de sare
-1 pachet zahăr vanilinat
-150 ml lapte călduţ
-1 ou
-1 gălbenuş
Pentru topping:
-750 g afine
-300 g smântână fermentată
-3 gălbenuşuri
-1 pachet zahăr vanilinat
-75gzahăr
-1 lingură suc de lămâie
-2 linguriţe amidon
-1-2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Topiţi untul într-un vas la foc mic, turnaţi-l apoi cu restul ingredientelor pentru blat într-un castron şi amestecaţi totul cu mixerul, până obţineţi un aluat moale.
Acoperiţi-l cu un şervet de bucătărie şi lăsaţi-l la un loc cald cea. o oră să crească. Frământaţi aluatul cu mâinile presărate cu făină. Ungeţi cu grăsime o tavă cu marginea înaltă şi întindeţi aluatul în aceasta. Acoperiţi prăjitura şi lăsaţi-o încă 30 de minute să crească.
Incingeţi cuptorul la 190°C. Alegeţi afinele pregătite şi presăraţi-le pe aluat. Amestecaţi smântână, gălbenuşurile, zahărul vanilat, zahărul, sucul de lămâie şi amidonul.
Intindeţi amestecul peste fructe. Coaceţi prăjitura 30-35 de minute pe al doilea nivel de jos al cuptorului. După aceea, lăsaţi-o să se răcească pe un fund de bucătărie, înainte de servire, tăiaţi prăjitura în 20 de bucăţi şi presăraţi-o cu zahăr pudră.
-400 g făină
-1 pachet drojdie uscată
-100 g zahăr
-1 vârf de sare
-1 pachet zahăr vanilinat
-150 ml lapte călduţ
-1 ou
-1 gălbenuş
Pentru topping:
-750 g afine
-300 g smântână fermentată
-3 gălbenuşuri
-1 pachet zahăr vanilinat
-75gzahăr
-1 lingură suc de lămâie
-2 linguriţe amidon
-1-2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Topiţi untul într-un vas la foc mic, turnaţi-l apoi cu restul ingredientelor pentru blat într-un castron şi amestecaţi totul cu mixerul, până obţineţi un aluat moale.
Acoperiţi-l cu un şervet de bucătărie şi lăsaţi-l la un loc cald cea. o oră să crească. Frământaţi aluatul cu mâinile presărate cu făină. Ungeţi cu grăsime o tavă cu marginea înaltă şi întindeţi aluatul în aceasta. Acoperiţi prăjitura şi lăsaţi-o încă 30 de minute să crească.
Incingeţi cuptorul la 190°C. Alegeţi afinele pregătite şi presăraţi-le pe aluat. Amestecaţi smântână, gălbenuşurile, zahărul vanilat, zahărul, sucul de lămâie şi amidonul.
Intindeţi amestecul peste fructe. Coaceţi prăjitura 30-35 de minute pe al doilea nivel de jos al cuptorului. După aceea, lăsaţi-o să se răcească pe un fund de bucătărie, înainte de servire, tăiaţi prăjitura în 20 de bucăţi şi presăraţi-o cu zahăr pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu