* 500 g inghetata de orice tip
* 200 g frisca
Pentru compozitia de aluat
* 150 g de faina
* 300 ml de lapte
* 2 oua
* 3 lingurite de unt sau margarina vegetala
* o lingurita esenta de vanilie
* 3 lingurite de zahar
* un praf de sare
Mod de preparare :
Cand sunt gata clatitele, se scoate inghetata din frigider, se pune 1 lingura mare de inghetata in mijlocul fiecarei clatite fierbinti; Se impacheteaza clatitele in forma patrata si se orneaza cu frisca deasupra. Pentru compozitia de aluat de clatite se folosesete reteta: Se pun intr-un castron ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si praful de sare; Se bate bine compozitia din castron, pana cand devine omogena; Se adauga incetul cu incetul faina, amestecand in continuu la fiecare adaugare, pentru a se omogeniza; Se amesteca pana atunci cand dispar cocoloasele; Se adauga doua lingurite de unt in amestecul format si se amesteca din nou bine pana cand dispar cocoloasele sau orice alta forma de neomogenizare; Se pune o tigaie pe foc si in ea se pune o lingurita de unt; Dupa ce s-a incalzit putin tigaia, se pune un polonic de compozitie in tigaie si se intinde, miscand tigaia, pana cand acopera perfect fundul tigaii; Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce pe cealalta parte (fie prin aruncare - daca stiti bine sa faceti asta, fie cu ajutorul unui cutit de bucatarie); Cand s-a rumenit si pe cealalta parte se ia cu un cutit sau prin aruncare si se pune intr-o farfurie, care apoi se acopera cu un capac, pentru ca clatitele sa isi pastreze temperatura; Pentru fiecare lingura de compozitie, va iesi o clatita. Se repeta procedeul pana cand se termina compozitia. Un polonic de compozitie ar trebui sa aiba in jur de 40 ml;
* 200 g frisca
Pentru compozitia de aluat
* 150 g de faina
* 300 ml de lapte
* 2 oua
* 3 lingurite de unt sau margarina vegetala
* o lingurita esenta de vanilie
* 3 lingurite de zahar
* un praf de sare
Mod de preparare :
Cand sunt gata clatitele, se scoate inghetata din frigider, se pune 1 lingura mare de inghetata in mijlocul fiecarei clatite fierbinti; Se impacheteaza clatitele in forma patrata si se orneaza cu frisca deasupra. Pentru compozitia de aluat de clatite se folosesete reteta: Se pun intr-un castron ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si praful de sare; Se bate bine compozitia din castron, pana cand devine omogena; Se adauga incetul cu incetul faina, amestecand in continuu la fiecare adaugare, pentru a se omogeniza; Se amesteca pana atunci cand dispar cocoloasele; Se adauga doua lingurite de unt in amestecul format si se amesteca din nou bine pana cand dispar cocoloasele sau orice alta forma de neomogenizare; Se pune o tigaie pe foc si in ea se pune o lingurita de unt; Dupa ce s-a incalzit putin tigaia, se pune un polonic de compozitie in tigaie si se intinde, miscand tigaia, pana cand acopera perfect fundul tigaii; Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce pe cealalta parte (fie prin aruncare - daca stiti bine sa faceti asta, fie cu ajutorul unui cutit de bucatarie); Cand s-a rumenit si pe cealalta parte se ia cu un cutit sau prin aruncare si se pune intr-o farfurie, care apoi se acopera cu un capac, pentru ca clatitele sa isi pastreze temperatura; Pentru fiecare lingura de compozitie, va iesi o clatita. Se repeta procedeul pana cand se termina compozitia. Un polonic de compozitie ar trebui sa aiba in jur de 40 ml;
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu