Inghetata simpla

Ingrediente pentru 4 portii :
* 3 galbenusuri
* 3 linguri cu lapte
* 300 g frisca lichida
* 4 linguri cu zahar
* fructe, de care ai (aici, 50 g alune si curmale maruntite)
* coaja de lamaie (decor)

Peste inghetata poti turna un topping de ciocolata sau, mai simplu, miere si sirop din dulceturile pe care le ai prin casa.
Mod de preparare :

Topping-ul :
1.Topesti in bain marie zaharul impreuna cu galbenusurile
2.adaugi fructele si frisca bine batuta
3.adauga esenta de rom sau alte arome

Inghetata:
1. Topesti in bain marie zaharul impreuna cu galbenusurile. Cand s-a facut o crema albicioasa, adaugi treptat laptele. Tai marunt de tot fructele, apoi iei de pe foc. Cand s-a facut o crema albicioasa, adaugi treptat laptele.
2. Tai marunt de tot fructele, apoi iei de pe foc crema de ou. Lasi sa se raceasca, adaugi fructele si frisca bine batuta.
3. Amesteci usor, pana se omogenizeaza. Poti , pui in casoleta si dai la congelator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu