-6-8 mere de marime medie
-1,5 pahar de zahar
-5 pahare de apa
-1 gr sare de lamaie
-Scortisoara dupa gust
-2-3 cuisoare
Mod de preparare:
Se spala merele si se inlatura partea de mijloc cu tot cu seminte;
Se pun in apa rece cu sare de lamaie;
Partea de mijloc si semintele se pun intr-o cratita, se toarna 5 pahare de apa si se lasa la fiert timp de 10- 12 min;
Se ia de pe foc, se strecoara si se adauga zaharul;
In siropul obtinut se pun merele taiate felii si se mai fierb cca 6-8 min la foc mic.
-1,5 pahar de zahar
-5 pahare de apa
-1 gr sare de lamaie
-Scortisoara dupa gust
-2-3 cuisoare
Mod de preparare:
Se spala merele si se inlatura partea de mijloc cu tot cu seminte;
Se pun in apa rece cu sare de lamaie;
Partea de mijloc si semintele se pun intr-o cratita, se toarna 5 pahare de apa si se lasa la fiert timp de 10- 12 min;
Se ia de pe foc, se strecoara si se adauga zaharul;
In siropul obtinut se pun merele taiate felii si se mai fierb cca 6-8 min la foc mic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu