Cosmetice naturale. Vopsea si sampon cu Henna.

Henna (Lawsonia inermis), planta originara din regiunile tropicale ale Africii si sudul Asiei, este indeosebi cunoscuta pentru pigmentul sau. Unul dintre cele mai bune locuri pentru a cumpara Henna este India, cunoscuta in intreaga lume atat pentru bogatia si diversitatea speciilor de plante, cat si ca locul unde a aparut Ayurveda (tratarea bolilor cu plante). Se stie mai putin ca India este al doilea producator mondial de plante medicinale, depasita doar de China, iar plantele medicinale indiene sunt foarte cautate pentru calitate, puritate si costurile mici de vanzare. Henna nu este o exceptie, cea mai buna provenind din India, suta la suta naturala. Si perfecta datorita pigmentului folosit in cosmetica. Dupa folosirea pret de decenii, si Occidentul s-a convins ca nu par tratat cu Henna nu poate fi decat sanators.

Inainte de toate, extractul de Henna este folosit pentru vopsirea parului, iar culoarea de baza este o frumoasa tenta de roscat. Actionand mai mult ca un nuantator, culoarea este naturala, rezista in timp si, mai ales, nu ataca firul, iar parul devine moale, stralucitor si capata volum. Culoarea este folosita in tot mai multe tari atat in vopsirea parului cat si in industria tatuajelor.

Culoarea pentru par este extrasa din frunzele uscate ale plantei, apoi praful este amestecat cu apa calduta, eventual putin ulei de masline si un galbenus de ou. Singurul dezavantaj ? Aplicarea dureaza foarte mult. Dar printre beneficiile observate in timp se numara : parul creste mai repede ; calmeaza si detoxifiaza pielea capului ; vindeca durerile de cap ; reduce temperatura scalpului ; previne infectiile. Parul este mai sanatos si creste mai repede si mai stralucitor. O solutie naturala, folosita in Orient de mii de ani. In afara utilizarii pentru vopsirea parului si tatuaje, pudra de Henna se foloseste si la producerea cosmeticelor sau pentru body-painting.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu