Reprezinta o hipofunctie endocrina aparuta ca urmare a carentei de hormoni tiroidieni. Are o frecventa destul de ridicata (0.5-2% dintre adulti, dar se poate intalni si la copii). Boala apare mai ales la femei, in perioada instalarii menopauzei.
Plantele medicinale-bogate in compusi cu iod si vitamine-sunt doar adjuvante, ele nesubstituindu-se, sub nici un motiv, tratamentului principal al bolii.
Ovazul- Boabele acestei plante contin cantitati apreciabile de saruri minerale si vitamine cu actiune asupra sistemului endocrin in general, si a glandelor sexuale-in caz de sterilitate si de impotenta. Ca modalitati de folosire se poate opta intre:
"Medicament", reprezentat de decoct sau macerat, in ambele cazuri, doza recomandata fiind de 3-4 cani pe zi.
"Aliment"-diverse preparate, precum pastele, cremele, supele. Nutritionistii recomanda consumarea produselor pe baza de ovaz mai ales in sezonul rece.
Mustarul galben-contine in seminte cea mai mare cantitate de tiroxina, unul dintre cei doi componenti de baza din alcatuire hormonilor tiroidieni.
Ridichea-este un remediu clasic pentru tratamentul hipotiroidei si al tiroidei hiperactive. Se consuma ca atare.
Usturoiul, ceapa-consumarea zilnica a unu-doi bulbi de ceapa sau a doi-trei culbi de usturoi are un efect benefic evident in stimularea activitatii tiroidei. Ceapa este contraindicata persoanelor care sufera de ulcer sau gastrita hiperactiva, iar usturoiul celor cu cataruri gastrice si intestinale, cu simptome congestive pulmonare, precum si mamelor care alapteaza.
Nucul-Consumarea nucilor verzi, a sucului si a decoctului obtinut din acestea contribuie la rezolvarea unor dezordini glandulare, crescand cu 30-50% nivelul de tiroxina.
Mararul-pulberea din seminte sau tinctura actioneaza ca stimulent si regulator foarte puternic, chiar si in cazul hiper- si hipotiroidiei.
Plantele medicinale-bogate in compusi cu iod si vitamine-sunt doar adjuvante, ele nesubstituindu-se, sub nici un motiv, tratamentului principal al bolii.
Ovazul- Boabele acestei plante contin cantitati apreciabile de saruri minerale si vitamine cu actiune asupra sistemului endocrin in general, si a glandelor sexuale-in caz de sterilitate si de impotenta. Ca modalitati de folosire se poate opta intre:
"Medicament", reprezentat de decoct sau macerat, in ambele cazuri, doza recomandata fiind de 3-4 cani pe zi.
"Aliment"-diverse preparate, precum pastele, cremele, supele. Nutritionistii recomanda consumarea produselor pe baza de ovaz mai ales in sezonul rece.
Mustarul galben-contine in seminte cea mai mare cantitate de tiroxina, unul dintre cei doi componenti de baza din alcatuire hormonilor tiroidieni.
Ridichea-este un remediu clasic pentru tratamentul hipotiroidei si al tiroidei hiperactive. Se consuma ca atare.
Usturoiul, ceapa-consumarea zilnica a unu-doi bulbi de ceapa sau a doi-trei culbi de usturoi are un efect benefic evident in stimularea activitatii tiroidei. Ceapa este contraindicata persoanelor care sufera de ulcer sau gastrita hiperactiva, iar usturoiul celor cu cataruri gastrice si intestinale, cu simptome congestive pulmonare, precum si mamelor care alapteaza.
Nucul-Consumarea nucilor verzi, a sucului si a decoctului obtinut din acestea contribuie la rezolvarea unor dezordini glandulare, crescand cu 30-50% nivelul de tiroxina.
Mararul-pulberea din seminte sau tinctura actioneaza ca stimulent si regulator foarte puternic, chiar si in cazul hiper- si hipotiroidiei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu