Crema de zahar ars cu ananas

Ingrediente:
-8 ouă
-450 g zahăr tos
-două pliculeţe cu zahăr vanilinat
-un litru de lapte dulce
-100 g ananas confiat
-două linguri de făină
-mentă verde

Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se pun la topit 250 g zahăr tos. Când este gata, se roteşte cratiţa, în aşa fel încât zahărul topit să acopere pereţii cratiţei. Se lasă cratiţa deoparte la rece, ca să se întărească zahărul.

Intr-un vas se pun ouăle, restul de zahăr tos şi zahărul vanilat. Se mixează până când îşi dublează compoziţia, apoi se adaugă frunze de mentă tocate fâşii subţiri, laptele dulce şi făina dizolvată în puţin lapte.

Se amestecă bine ca să nu se formeze cocoloaşe şi se toarnă în cratiţa tapetată cu zahăr.

Cratiţa se introduce într-un vas mai mare, umplut pe jumătate cu apă. Se pune vasul în cuptorul încins şi se coace timp de 3045 de minute la foc mediu.

Crema este gata atunci când se desprinde de marginile vasului. Se scoate cratiţa din vasul cu apă fierbinte şi se lasă să se răcească

Se serveşte rece, cu bucăţi de ananas confiat şi mentă tocată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu