Ingrediente:
-6 ouă
-350 g zahăr tos
-250 g făină
-200 ml apă
-praf de copt
-400 ml iaurt gras
-un litru frişca
-20 g gelatină
-două conserve de compot de ananas
-10 g migdale
-zahăr vanilinat
-cacao
-sare
-topping de portocale
-topping de căpşune
-unt
Mod de preparare:
Ouăle se amestecă bine cu 150 g zahăr tos, două pliculeţe cu zahăr vanilat şi sare. Se mixează pînă îşi dublează volumul, se adaugă apa, făina, un pliculeţ de praf de copt şi o lingură de cacao.
Se mixează totul şi se toarnă într-o formă de tort tapetată cu hîrtie de copt unsă cu unt. Se introduce în cuptor şi se coace 30-40 de minute la foc potrivit.
Gelatina se înmoaie cu puţină apă rece, se topeşte la foc mic şi se lasă să se răcească.
Intr-un vas înalt se mixează frişca împreună cu iaurtul, zahărul tos rămas, gelatina şi jumătate din migdale măcinate.
Se adaugă o conservă de ananas tocată mărunt şi se lasă să stea cinci minute.
Se pune blatul într-o formă, se stropeşte cu suc de ananas din conservă, se pune crema de frişca, se nivelează, se decorează cu felii de ananas, migdalele rămase şi se introduce la rece.
Se serveşte după două-trei ore, cu topping de portocale sau căpşune.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu