Ingrediente:
6 ouă
180 g zahăr tos
sare
15 g gelatină
180 g făină
50 g amidon
o conservă ananas
300 ml frişca
o nucă de cocos
praf de copt
100 g migdale
100 ml cafea preparată
mentă
coajă de portocală confiată
Mod de preparare:
Ouăle se pun într-un castron împreună cu zahărul tos şi sarea, se mixează până îşi dublează volumul, apoi se adaugă o linguriţă de praf de copt, amidonul şi făina.
Se mixează, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt presărată cu făină şi se introduce în cuptorul încins. Se coace 12-15 minute, se scoate din tavă pe un tocător şi se lasă la răcit.
Gelatina se pune la înmuiat cu puţin suc din conserva de ananas, se topeşte la bain-marie şi se lasă să se răcească. Frişca se mixează, se amestecă bine cu nuca de cocos, migdalele tocate, gelatina răcită şi ananasul scurs.
Blatul se taie pe jumătate, se stropesc cu puţin suc de ananas amestecat cu cafeaua lichidă, se ung cu cremă şi se suprapun. Se introduce la rece pentru minimum 30 de minute, apoi se taie bucăţi.
La crema de cocos se mai poate adăuga mentă tocată sau coajă de portocală confiată.
6 ouă
180 g zahăr tos
sare
15 g gelatină
180 g făină
50 g amidon
o conservă ananas
300 ml frişca
o nucă de cocos
praf de copt
100 g migdale
100 ml cafea preparată
mentă
coajă de portocală confiată
Mod de preparare:
Ouăle se pun într-un castron împreună cu zahărul tos şi sarea, se mixează până îşi dublează volumul, apoi se adaugă o linguriţă de praf de copt, amidonul şi făina.
Se mixează, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt presărată cu făină şi se introduce în cuptorul încins. Se coace 12-15 minute, se scoate din tavă pe un tocător şi se lasă la răcit.
Gelatina se pune la înmuiat cu puţin suc din conserva de ananas, se topeşte la bain-marie şi se lasă să se răcească. Frişca se mixează, se amestecă bine cu nuca de cocos, migdalele tocate, gelatina răcită şi ananasul scurs.
Blatul se taie pe jumătate, se stropesc cu puţin suc de ananas amestecat cu cafeaua lichidă, se ung cu cremă şi se suprapun. Se introduce la rece pentru minimum 30 de minute, apoi se taie bucăţi.
La crema de cocos se mai poate adăuga mentă tocată sau coajă de portocală confiată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu