-1 căţel de usturoi
-1 ceapă
-1/2 legătură cimbru
-100 g boabe de porumb
-500 g amestec de carne tocată
-1 ou
-sare
-4 roşii cherry
-4 linguri ulei de măsline
-400 g dovleac Hokkaido sau morcovi
-2 dovlecei
Mod de preparare:
Inmuiaţi chifla într-u castron cu apă. Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt, la fel şi cimbrul. Scurgeţi porumbul.
Stoarceţi pâinea. Amestecaţi-o cu oul, carnea tocată şi cu ingredientele pregătite. Săraţi-le şi piperaţi-le. Formaţi din acest amestec 8 chiftele.
Infigeţi în frigăruie câte 2 chiftele şi 1 roşie cherry şi prăjiţi-le în 2 linguri de ulei câte 10 minute.
Pregătiţi legumele. Tăiaţi dovleacul în felii lungi, de câte 1/2 cm lăţime, dovlecelul rondele, iar ceapa peştişori.
Prăjiţi dovleacul şi ceapa circa 8 minute în restul de ulei, adăugaţi dovleceii şi căliţi în continuare 3 minute.
Condimentaţi cu sare şi cu piper. Serviţi frigăruile alături de legume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu