Frigarui cu legume si chiftele cu porumb

Ingrediente:
-1 chiflă veche de 1 zi
-1 căţel de ustu­roi
-1 ceapă
-1/2 legătură cimbru
-100 g boabe de po­rumb
-500 g amestec de carne tocată
-1 ou
-sare
-4 roşii cherry
-4 linguri ulei de măsli­ne
-400 g dovleac Hokkaido sau morcovi
-2 dovlecei

Mod de preparare:

Inmuiaţi chifla într-u castron cu apă. Cură­ţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt, la fel şi cim­brul. Scurgeţi porumbul.

Stoarceţi pâinea. Amesteca­ţi-o cu oul, carnea tocată şi cu ingredientele pregătite. Săraţi-le şi piperaţi-le. Formaţi din acest amestec 8 chiftele.

Infigeţi în frigăruie câte 2 chiftele şi 1 roşie cherry şi prăjiţi-le în 2 linguri de ulei câte 10 minute.

Pregătiţi legumele. Tăiaţi do­vleacul în felii lungi, de câte 1/2 cm lăţime, dovlecelul rondele, iar ceapa peştişori.

Prăjiţi dovleacul şi ceapa circa 8 minute în restul de ulei, adăugaţi dovleceii şi căliţi în continuare 3 minute.

Condimentaţi cu sare şi cu piper. Serviţi frigăruile alături de legume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu