-1,5 cana de zahar ,
-1,5 cana de apa(poate fii minerala)
-1,5cana ulei
-3 cani faina
-3 linguri cacao olandeza
-1 praf copt
-alte mirodenii: esenta rom , vanilie
-facultativ : coaja de portocala confiata-taiata bucatele mici ca bobul de mazare, alte fructe uscate sau stafide ,tinute in alcol.
Cum se face prajitura negresa (de post) :
-1,5 cana de apa(poate fii minerala)
-1,5cana ulei
-3 cani faina
-3 linguri cacao olandeza
-1 praf copt
-alte mirodenii: esenta rom , vanilie
-facultativ : coaja de portocala confiata-taiata bucatele mici ca bobul de mazare, alte fructe uscate sau stafide ,tinute in alcol.
Cum se face prajitura negresa (de post) :
Zaharul, apa , uleiul se pun in castronul mixerului se bat bine si se adauga cacao si praful de copt. Apoi adaugati jumatate din cantitatea de faina si bateti in continuare. Apoi se adauga restul de faina , mirodeniile fructele sau nucile si se amesteca bine cu lingura.. Se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Dupa ce s-a copt si s-a racit in tava ,se poate taia patrate si pudra cu zahar sau nuca de cocos , sau o
glazura de apa : Se face o crema din o cana zahar pudra si 2-3 linguri de apa.(daca trebuie se mai adauga 1-2 linguri dar crema rezultata are consistenta uneismantani groase.
Dupa ce s-a uns prajitura se mai da in cuptorul firbinte 1 min.
Va multumesc mult pentru aceasta reteta si apropo ati scris ''unei smantani'' legat
RăspundețiȘtergereEste o reteta excelenta, una din prajiturile mele preferate pe care am incercat-o si mi-a iesit foarte bine!
RăspundețiȘtergerems mult..chiar mia fost de ajutor..
RăspundețiȘtergereBuna seara.1.5 cana ulei?multumesc frumos.Mina
RăspundețiȘtergere