Ingrediente : 1 kg peste, 500 g morcovi, 150 g ceapa, 300 g mazare, 300 g arpagic, 100 g masline, 300 g castraveti acri, 20 ml ulei, 100 g bulion, 100 ml vin, sare si piper.
Cum se prepara :
Se taie pestele in felii care se prajesc intr-o cratita cu ulei bine incins, numai atat cat sa se stranga pestele si sa caute culoare aurie. In uleiul in care s-a prajit pestele, s pun morcovii taiati in cuburi micicare de asemenea, se prajesc putin; dupa morcovi se prajeste ceapa taiata subtire pana capata culoare aurie, apoi se stinge cu bulion, vin, completandu-se cu apa.Separat se inabusa castravecioruii acri taiati in rondele. De asemenea se fierb separat maslinele. Apoi toate se toarna intr-o tava. se mai adauga mazarea fiarta, boabe de piper dupa preferinta, sare dupa gust, vin. Peste acestea se aseaza pestele si se introduce tava in cuptor unde se tine pana se rumeneste.
E mai gustoasa daca se serveste a doua zi
Cum se prepara :
Se taie pestele in felii care se prajesc intr-o cratita cu ulei bine incins, numai atat cat sa se stranga pestele si sa caute culoare aurie. In uleiul in care s-a prajit pestele, s pun morcovii taiati in cuburi micicare de asemenea, se prajesc putin; dupa morcovi se prajeste ceapa taiata subtire pana capata culoare aurie, apoi se stinge cu bulion, vin, completandu-se cu apa.Separat se inabusa castravecioruii acri taiati in rondele. De asemenea se fierb separat maslinele. Apoi toate se toarna intr-o tava. se mai adauga mazarea fiarta, boabe de piper dupa preferinta, sare dupa gust, vin. Peste acestea se aseaza pestele si se introduce tava in cuptor unde se tine pana se rumeneste.
E mai gustoasa daca se serveste a doua zi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu