Compot de piersici cu trandafiri

Ingrediente:
-6 piersici mari,
-50 g petale de trandafiri (nestropiti cu insecticide),
-1 lamaie,
-200 g zahar pudra,
-750 g iaurt sau branza dulce de vaca.

Mod de preparare:
Cu o seara inainte, culegeti cativa trandafiri din gradina sau cumparati-i de la piata, dar cu specificarea sa nu fie tratati. Smulgeti petalele si taiati-le partea mai albicioasa de la baza, fiindca este amara (cu o foarfeca).
Puneti petalele intr-un castron si acoperiti-le cu 500 ml de apa rece. Lasati-le la macerat peste noapte, vreme de 12 ore. In ziua cand preparati compotul, scufundati piersicile 30 de secunde intr-un vas cu apa clocotita, pentru a le curata de pielita mai usor. Scoateti-le samburii si taiati fructele in bucati potrivite. Strecurati cu grija petalele de trandafiri. Puneti-le intr-un saculet de tifon. Varsati maceratul de trandafiri intr-o craticioara.
Adaugati zaharul, sucul si coaja rasa de lamaie, apoi petalele de trandafiri, cu saculet cu tot. Puneti totul la fiert 10 minute, pe foc mic.
Adaugati piersicile. Lasati-le sa mijoteasca 15 minute. Lasati siropul sa se raceasca, apoi bagati-l la frigider. Inainte de a servi, strecurati siropul.
Puneti in cupe iaurtul sau branza moale si dulce de vaci, bucati de piersici, si deasupra - cateva linguri de sirop. Serviti preparatul cat mai proaspat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu