Bors de urzici

Ingrediente:
-o poala de urzici (sau 15-20 de gramajoare)
-o legatura de ceapa verde
-o ceapa veche
-doi morcovi mici
-un pastarnac
-o telina mica
-doi catei de usturoi
-doi cartofi sau o canita de orez
-un litru de bors de putina
-leustean proaspat
-cateva linguri de ulei
-sare
-piper

Mod de preparare:
1.Taie marunt ceapa veche, morcovul, pastrnacul si telina si pune-le la calit intr-o oala, cu capac, cu ulei si un praf de sare. Lasa-le sa se inabuse bine.
2.Adauga ceapa verde taiata, cu tot cu frunze. Adauga doua-trei cani de apa, orezul sau cartofii taiati in bucati si lasa totul sa fiarba.
3.Spala bine urzicile, si taie-le sau rupele in bucati mari. Pune-le la calit cu putin ulei. Adauga usturoiul taiat marunt. Lasa urzicile cat lasa putin suc. Adauga sare, piper.
4.Cand legumele au fiert, rastoarna urzicile in oala. Lasa totul sa dea in fiert.
5.Adauga borsul coloctit in prealabil. Potriveste de sare. La final adauga leusteanul taiat fin.

Sfat : poti drege borsul cu un ou, batut ca pentru omleta, si cateva linguri de smantana. Pentru o culoare speciala, adauga si o legatura de loboda rosie .

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu