Pateuri Hamburgheze

Ingrediente:
-900 grame aluat de foetaj, 5
-500 grame carne de vita tocata,
-doua linguri de ulei,
-doua linguri cu pasta de rosii,
-doua linguri smantana,
-un ou intreg si un galbenus,
-doua linguri cu lapte,
-doi catei de usturoi,
-o ceapa,
-o legatura de patrunjel verde,
-sare,
-piper.

Mod de preparare:
- Toaca carnea si taie marunt toate celelalte ingrediente.
- Lasa aluatul sa se dezghete (daca este congelat).
- Incinge ulei intr-o tigaie si prajeste carnea impreuna cu ceapa si usturoiul. Adauga pasta de rosii si condimentele, apoi da deoparte si lasa sa se raceasca.
- Adauga oul intreg, smantana si patrunjelul verde tocat.
- Incinge cuptorul.
- Taie aluatul in patrate si pune pe fiecare bucatica cate o lingura cu umplutura. Unge marginile cu galbenusul amestecat cu lapte, pliaza si apasa cu degetele ca sa se lipeasca.
- Asaza pateurile pe o tava unsa. Da-le si pe ele, pe deasupra, cu galbenus si lapte, si coace-le circa 25 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu