* un litru vin alb dulce
* o portocală
* 4 prune
* 200 g zahăr tos
* o linguriţă de pudră de scorţişoară
* o steluţă de anason
* 30 g gelatină alimentară
* un fir de mentă
* iaurt
* frişca
Mod de preparare:
Gelatina se pune la înmuiat într-o cană cu puţin vin rece. Zahărul se topeşte într-o oală la foc mic şi, când s-a dizolvat total, se toarnă vinul. Se lasă să fiarbă la foc mic, se adaugă pulpa de portocală pasată, pudra de scorţişoară şi firul de mentă.
Se introduce steluţa de anason, se fierbe cinci minute, apoi se opreşte focul, se scot firul. Prunele se spală, se curăţă de sâmburi, se taie cubuleţe sau felii subţiri. Gelatina se introduce în vinul fiert şi se amestecă până când se topeşte complet.
Se adaugă prunele, se lasă să se răcească, se toarnă în forme, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc în frigider. Se ţin la rece minimum două ore ca să se întărească, se introduc formele în apă fierbinte şi se răstoarnă jeleul pe farfurii. Se serveşte rece, cu iaurt sau frişca.
* o portocală
* 4 prune
* 200 g zahăr tos
* o linguriţă de pudră de scorţişoară
* o steluţă de anason
* 30 g gelatină alimentară
* un fir de mentă
* iaurt
* frişca
Mod de preparare:
Gelatina se pune la înmuiat într-o cană cu puţin vin rece. Zahărul se topeşte într-o oală la foc mic şi, când s-a dizolvat total, se toarnă vinul. Se lasă să fiarbă la foc mic, se adaugă pulpa de portocală pasată, pudra de scorţişoară şi firul de mentă.
Se introduce steluţa de anason, se fierbe cinci minute, apoi se opreşte focul, se scot firul. Prunele se spală, se curăţă de sâmburi, se taie cubuleţe sau felii subţiri. Gelatina se introduce în vinul fiert şi se amestecă până când se topeşte complet.
Se adaugă prunele, se lasă să se răcească, se toarnă în forme, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc în frigider. Se ţin la rece minimum două ore ca să se întărească, se introduc formele în apă fierbinte şi se răstoarnă jeleul pe farfurii. Se serveşte rece, cu iaurt sau frişca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu