Burta de porc umpluta

Ingrediente:
* 1 chiflă veche de 1 zi
* 2 linguri unt
* 3 cepe
* 20 g roşii uscate (fără ulei)
* 7 linguri ulei
* 2 linguri pătrunjel tocat
* 300 g came tocată
* 2 ouă
* sare
* piper
* nucşoară rasa
* 1 lingură tarhon uscat
* 2 kg burtă de porc cu şorici
* 1 linguriţă chimen
* 3 căţei de usturoi
* 600 ml supă
* 3 fructe de anason
* 2,3 ardei iuţi
* 4 mure
* coaja rasă de la 1 portocală
* 3 crenguţe de pătrunjel
* 2 crenguţe cimbru

Mod de preparare:
Tăiaţi chifla cubuleţe şi prăjiţi-o în ulei. Tăiaţi ceapa şi roşiile cuburi şi căliţi-le în 3 linguri de ulei. Incorporaţi pătrunjelul, apoi lăsaţi amestecul de mai sus să se răcească. Amestecaţi-l cu ouăle, carnea tocată, cubuleţele de pâine, sarea, piperul, nucşoara şi tarhonul.

Crestaţi un buzunăraş în carne, umpleţi-l cu amestecul de carne tocată şi închideţi-l. Condimentaţi totul cu sare, piper şi chimen.

Incingeţi cuptorul la 200 °C. Prăjiţi carnea în uleiul rămas, mai întâi cu şoriciul dedesubt. Pisaţi usturoiul peste ea. Stingeţi cu supa.

Adăugaţi anasonul, ardeiul iute, murele, coaja portocalei şi verdeaţa. Lăsaţi circa 2 ore la cuptor şi turnaţi 250 ml apă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu