Ingrediente:
-200 g alune de pădure
-100 g zahăr tos
-500 g frişca
-6 foi de gelatină
-esenţă de rom
-compot de ananas
-ciocolată neagră rasă.
Mod de preparare:
Coace 150 g alune timp de 3-4 minute, în cuptorul încins, apoi răstoarnă-le într-un ştergar şi freacă-le bine ca să le decojeşti. Pune zahărul într-o crăticioară şi încălzeşte-l la foc mic, amestecând continuu cu o lingură de lemn, până se topeşte şi devine un caramel auriu.
Adaugă alunele, amestecăle bine şi răstoarnă-le într-o tavă unsă. Lasă la răcit, apoi zdrobeşte alunele pralinate în robot, înmoaie gelatina în puţin suc de compot, adaugă esenţa de rom şi jumătate din alunele pralinate.
Apoi incorporează frişca, amestecând de jos în sus. Pune în cupe cubuleţe de ananas, restul de alune pralinate tocate (împărţite în mod egal), iar deasupra spuma de alune pralinate.
Umple cupele cu frişca şi ornează cu ciocolată rasă şi alune întregi.
-200 g alune de pădure
-100 g zahăr tos
-500 g frişca
-6 foi de gelatină
-esenţă de rom
-compot de ananas
-ciocolată neagră rasă.
Mod de preparare:
Coace 150 g alune timp de 3-4 minute, în cuptorul încins, apoi răstoarnă-le într-un ştergar şi freacă-le bine ca să le decojeşti. Pune zahărul într-o crăticioară şi încălzeşte-l la foc mic, amestecând continuu cu o lingură de lemn, până se topeşte şi devine un caramel auriu.
Adaugă alunele, amestecăle bine şi răstoarnă-le într-o tavă unsă. Lasă la răcit, apoi zdrobeşte alunele pralinate în robot, înmoaie gelatina în puţin suc de compot, adaugă esenţa de rom şi jumătate din alunele pralinate.
Apoi incorporează frişca, amestecând de jos în sus. Pune în cupe cubuleţe de ananas, restul de alune pralinate tocate (împărţite în mod egal), iar deasupra spuma de alune pralinate.
Umple cupele cu frişca şi ornează cu ciocolată rasă şi alune întregi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu