Ingrediente:
-un pachet de lipii
-400 g brânză de vaci
-150 g zahăr
-250 ml lichior de cafea
-o lămâie
-100 g stafide
-50 g cireşe confiate
-50 g ananas confiat
-25 g nucă de cocos
-200 ml frişca
-zahăr vanilinat
-scorţişoară
-pudră de ghimbir
-suc de portocale
Mod de preparare:
Stafidele se pun în lichiorul de cafea cu o seară înainte ca să se înmoaie, acoperindu-le cu o farfurie ca să nu se evapore lichiorul.
Brânza de vaci se pune într-un castron împreumă cu zahărul tos, două pliculeţe de zahăr vanilat şi o linguriţă de pudră de scorţişoară.
Se adaugă sucul de la o lămâie şi se mixează pâină când totul devine ca o cremă. Frişca se mixează separat şi se pune peste brânză.
Se mixează două minute, se adaugă stafidele scurse de lichior, cireşele şi ananasul confiat tăiate în cubuleţe.
Se presară nuca de cocos, un vârf de linguriţă de pudră de ghimbir şi se amestecă bine cu o lingură. Lipiile se taie în jumătăţi, se rulează şi se formează cornete.
Se umplu cu crema de stafide, se servesc imediat sau se pot introduce 30 de minute la rece.
-un pachet de lipii
-400 g brânză de vaci
-150 g zahăr
-250 ml lichior de cafea
-o lămâie
-100 g stafide
-50 g cireşe confiate
-50 g ananas confiat
-25 g nucă de cocos
-200 ml frişca
-zahăr vanilinat
-scorţişoară
-pudră de ghimbir
-suc de portocale
Mod de preparare:
Stafidele se pun în lichiorul de cafea cu o seară înainte ca să se înmoaie, acoperindu-le cu o farfurie ca să nu se evapore lichiorul.
Brânza de vaci se pune într-un castron împreumă cu zahărul tos, două pliculeţe de zahăr vanilat şi o linguriţă de pudră de scorţişoară.
Se adaugă sucul de la o lămâie şi se mixează pâină când totul devine ca o cremă. Frişca se mixează separat şi se pune peste brânză.
Se mixează două minute, se adaugă stafidele scurse de lichior, cireşele şi ananasul confiat tăiate în cubuleţe.
Se presară nuca de cocos, un vârf de linguriţă de pudră de ghimbir şi se amestecă bine cu o lingură. Lipiile se taie în jumătăţi, se rulează şi se formează cornete.
Se umplu cu crema de stafide, se servesc imediat sau se pot introduce 30 de minute la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu